Ännu några vantar av min egna modell Lappland. 

De till höger är stickade i Viking Nordlys rost/brun (nr 934) och grått (nr 915) och stickor 3,0. Då blir de i en dam-storlek.

De till vänster är stickade av 2-trådigt ullgarn med stickor 3,5 mm. De blir något större och kan passa en herre eller en dam som vill ha lite större vantar. Färgerna är en som heter Höst, egentligen ett 1-trådigt garn som jag använder 2 trådar av och ett 2-trådigt grått.

Ofta så tänker jag att..."jag ska inte sticka i melerat garn för det är så svårt att få två likadana"... men sedan så stickar jag ett par till...Det är kanske okej att de inte är precis likadana, eller ....

Till och med när det gäller de i 2-trådigt ullgarn är det inte lätt att få färgskiftningarna att se lika ut.

Jag var länge i valet och kvalet om de skulle kunna gå att ha dem ihop eller skulle jag försöka med ett par till i Viking Nordlys. Till slut bestämde jag att de fick vara tillsammans.

Men det blev också ett par till av Nordlys. De här är stickade med stickorna 3,54 mm. Trodde inte att det skulle gå att ha så pass grova stickor med det gick över förväntan. 

Däremot går jag i funderationer om jag ska ändra mönstret något. Jag tycker att det stundtals blir långa flotteringar och funderar hur jag ska kunna minimera det. Det blir att ta fram penna och papper och skissa lite eller i alla fall "kryssa".

Medans kan jag visa en smart sak - tunna "plastslangar" som är jättebra när man ska sätta av maskor, som här när det gäller maskorna för tummen. Efter att ha trätt fast "slangen" på stickan är det väldigt lätt att flytta maskorna antingen av stickan eller på stickan. Kan verkligen rekommenderas.

 

Annars vill jag bjuda på några bilder från dagens promenad efter Lycksbäcken, som rinner mellan Lycksträsk och Umeälven, en bit utanför Lycksele. Idag har vi haft en fantastisk dag med några grader kallt och strålande sol. Min man hade självklart kameran med. Idag ville han ha med bilder med rinnande mjukt vatten.

 

Under tiden kunde jag ströva ner mot älven och solen.