Japp! Det blev ett par till av Vikings Toflus-tofflor.

Den här gången i äppelgrönt  :-) 

 

 De är stickade i Vikings Eco Highland Wool och som sagt färgen är äppelgrön (nr231) med de stickor som är rekommenderade i mönstret.
Det var skönt att veta att de var på gång när termometern börjar krypa ner under noll-strecket. 

 
Men som vanligt när det gäller något som ska tovas funderar jag om det verkligen ska bli något bra av det. Till exempel den här som "otovad" passar utanpå min mans skoterskor... Den är hela 32 cm lång.

Det här är sulorna - om det inte framgår av bilden   ;-)  så är den högra otovad och den vänstra tovad. Vilken skillnad det blir efter en tur i tvättmaskinen. För den här gången hittade jag ett program som gjorde att jag behövde bara tova en gång. Det första paret som du kan läsa om här de fick gå flera gånger i tvättmaskinen innan jag var nöjd.
Men den här gången blev det en tur i ett program som heter "Mörk tvätt" och 30 grader med såpa. Alla delarna tvättades var för sig tillsammans med en handduk.

Efter monteringen tvättade jag faktiskt de en gång till i vårt "snabbtvätt 30 minuter" i 30 grader mer för att få stadga och kunna forma dem som jag ville.

Till det ett par rosa skosnören som bryter av. 

 De är verkligen sköna. 
Passar bra när en vinter närmar sig där man befarar att elpriserna ska skena iväg och att vi kanske behöver sänka inomhustemperaturen. Då gäller det att vara varm om fötterna   :-)  


(Vy över Korpberget och Umeälven, Lycksele)

 Nu kan vi börja njuta av hösten - när mörkret faller och det är dags att kunna "kura skymning"