Härom veckan tänkte jag - Varför har jag inga riktiga benvärmare?

Det hör till saken att jag har ett par som jag köpt för att kunna använda som skydd för snö och slask. Men frågan kom ett dag när jag skulle ha klänning och ville inte ta på täckbyxorna ovanpå.

Ja, då var det ju bara att sticka ett par... Jag visst redan från början hur själva modell skulle se ut, till exempel att de skulle gå ner över skorna så att de skyddar mot snö i skorna.

Sedan skulle det letas garn. De blev bruna och vita. Det vita garnet är "vanligt" 2-trådigt ullgarn och lite av det bruna är också 2-trådigt ullgarn. Men sedan gjorde jag ett fynd.... - brunt reflexgarn från Viking som jag köpt på reapris  =-O . Det bestämde färgvalet direkt.

För kolla reflexgarnet när jag använde blixt vid fotograferingen.

Mönstret på benen är Vilhelmina-dräll, alltså från en dukväv. Idén hämtade jag från Celia B Dackenberg som i boken "Lånat Sparat Ärvt och Nytt" har gjort ett tröjmönster som heter "Varma Vilhelmina" där mönstret finns på ärmarna. Och jag kommer ursprungligen från Vilhelmina så vad passade bättre.

Längst ner vid foten är det ett parti med resår och sedan avslutningsvis ett spetsmönster. Det syns ju inte så bra men det ger ändå en fin avslutning som går ner över foten.

Benvärmarna är stickade på stickor 3,5 mm och resårpartierna med 3,0 mm

Mitt bak högst upp finns ett parti med mönster i ränder. Där är det gjort ökningar och minskningar för att de ska sitta bättre på benen. Hur bra de sitter vet jag inte än - jag har inte mer än prövat dem för fotograferingen. Men då kändes det som de skulle kunna sitta uppe.

Benvärmarna har en total längd på 45 cm. Ner till och med resåren är de 38 cm och då är spets-partiet över forten 7 cm.

Igår när jag var ute och gick var det en strålande väder med tidvis blå himmel och sol. Då fick jag idén hur jag skulle fota benvärmarna. Jag kunde gå ner till älven och sitta där med sol och en härlig vy över älven och staden. Men det blev inte av igår...

  
Och idag var det inte alls någon sol och blå himmel. Idag är det grått grått och snöfall...

Så när jag var ute och fotade blev benvärmarna vitare av snön som föll.

 
Det är ju inte alltid vacker väder så det kan väl vara bra att även visa på det ibland, tänkte jag när jag satt på bron. 

 Och jag kommer att synas när jag har dem på mig oavsett om det är sol eller inte   :-)