Den här ponchon gjorde jag redan 2013.  


Rutorna virkade jag under vår semester på Mallorca. Här står jag på "vår" balkong med ett gäng rutor.
De är virkade i Sandnes Easy - det gick ungefär ett nystan för varje ruta. Mönstret är från VirkPia. Tyvärr vet jag inte idag var man kan få tag i hennes mönster för hennes blogg är nedsläckt. Hon hade många fina mönster. 


Här är den bakifrån. Jag har alltid tyckt att den har varit öppen i halsen eftersom jag använder den som ett ytterplagg. Men jag har aldrig kommit mig till skott för att göra något åt den - förrän NU 


När jag möttes av ett tunt lager snö på det framtinade området av gräsmattan - då kändes det som att nu får jag ta tag i poncho-projektet.


Jag har använt Viking Naturgarn som liknar Easy som den är stickad i och den grå nyansen är så nära jag kom. 
Sjalkragen jag virkade är efter mönster från Pysselnetan.   


Pyssligast var att få till baksidan så att den skulle passa i ringningen på ponchon. Den är i alla fall virkad i stolpar där jag har minskat i var sida på varje varv. 
 


Efter  att ha tagit bort den ljusa kanten virkade jag fast kragen med fasta maskor. Avslutningsvis virkade jag en ljus kant, så att det skulle gå ihop med resten av ponchon.  


Slutresultatet blev så här. Jag är riktigt nöjd. Nu kan jag ha ponchon och vara varm om halsen och framförallt nacken. Är det något jag inte gilla så är det drag i nacken.  Men den här värmer skönt.  :-)