När jag tänker efter verkar det som jag har en förkärlek för väskor. Jag har ett antal som jag har virkat och även någon som är stickad... :-\ . Men å andra sidan är de inte så dyra som många som man kan köpa i affären. Det är helt ok att lägga någon åt sidan för att göra en ny när jag gör dem själv.  :-) 

Av någon anledning, som jag inte vet själv, tycker jag om att virka på sommaren. Det känns som det passar bra. I år är inget undantag.

Jag har virkat och det blev en "väska" eller i detta fall en ryggsäck, eller två...  :-[ 

Så under vår semesterresa med husbilen har virkningen fått följa med. Här sitter jag på kajen i Håverud med min virkning en vacker sommarkväll medans min man "luftar" sin drönare.

Jag vet inte om du varit i Håverud. Det ligger efter Dalslands kanal som går ut i Vänern. I Håverud finns en akvedukt som är byggd för att man lättare ska kunna åka vattenvägen mellan sjöarna. Inte nog med att det är en akvedukt där utan på samma plats går järnvägen och landsvägen ovanför varandra. Du kan läsa mer om Håverud och akvedukten på denna sida

Vår resa runt Vänern fortsatte och här har vi landat i Töreboda. Men då säger någon som har koll på kartan att Töreboda ligger inte vid Vänern och det är rätt. Här har vi lämnat Vänerns strand för att börja vår resa hemöver. Men först landade vi som sagt i Töreboda några dagar. 

Jag gillar verkligen deras camping. Här står vi och på andra sidan gångvägen flyter Göta kanal. Om du tittar noga ser du masten på segelbåten.

Här ligger båtarna på rad inför natten.

  
Ja, här kunde jag sitta länge och bara njuta. Som här där ett glas härlig dryck gör mig sällskap när jag virkar axelbanden till ryggsäcken. 
Axelbanden är 480 maskor långa vardera. Jag gjorde dem först efter beskrivningen men då blev de för korta så jag förlängde dem med det dubbla.


Ryggsäcken ja. Jag fastnade i tillbakablickar på våra härliga dagar vid Göta kanal
Men åter till ryggsäcken. Här hänger den färdig som ren regnbågskaskad i färger. Jag har använt alla möjliga färger just för att få en riktigt glad ryggsäck. Mönstret heter nämligen "Happy rucksack", designat av Barbara Summers (Microcknit creations).
Den är virkad av restgarner i kvalitet som 8/4 med virknål 2,5 mm.
Det fiffiga med den här ryggsäcken är att axelbanden och används för att stänga ryggsäcken, vilket gör att den är stängd så länge ryggsäcken är på ryggen.
En sak till är att det behöver inte sys ett enda stygn för att göra den färdig.


Det blev också garn över av det jag tagit med mig vilket gjorde att jag inte kunde låta bli att börja med en till men i en mindre storlek. På den fick fantasin flöda fritt.

Så här blev det när båda är färdiga. Axelbanden går att justera genom att flytta knuten som håller banden på plats längst ner på ryggsäcken. Vilket gör att de passar nästan för vem som helst. Den lilla skulle funka bra till barn.

Den större, till vänster, är cirka 30 x 38 cm. Till den gick det totalt cirka 200 gram garn.

Den mindre, till höger, är cirka 20 x25 cm och garnåtgången är cirka 100 gram.

Så här ser den lilla ryggsäcken ut på ryggen. Jag prövade den medans jag tittade ut över havet i Sundsvall.

Vill också passa på att visa mitt nya nyckelfodral som jag virkade innan vi åkte iväg. Jag ville ha ett som skulle skydda min telefon så att inte nycklarna skulle repa displayen. Nycklarna blev på köpet lättare att hitta i handväskan  :-) .

Mönstret heter "Cookie Dress key cozy". Designer är Emil Kanesada (Enna Design) och finns att köpa på Ravelry

Garnet är några små nystan som jag hade hemma.  

 Avslutningsvis en bild när jag har den stora ryggsäcken på mig och tittar ut över Göta kanal, vid Töreboda, och alla båtarna. 
Jag vill redan dit en gång till. 

Kom ihåg att njuta av det sista av sommaren och sköt om er. <3