Vad kan man mer önska sig inför hösten om inte ett par nya torgvantar. Det gjorde jag för mina gamla är verkligen gamla och slitna. 

Sagt och gjort - jag har stickat mig ett par nya. 

De heter Höstglöd och är designade av Maja Karlsson. Mönstret finns i hennes bok "Trettiofem vantar".

Garnet är Viking babyull, mörkgrönt, samt Viking Alpaca fine, orange. Det hade jag nämligen hemma och masktätheten stämde  :-) .

Jag gillar mönstret på själva vanten. Ser mycket mer trixigt ut än vad det är. Det är bara variationer på aviga och räta maskor. 

På ett sätt gillar jag hösten som här med dimma men som ändå viskar lite om att det kan bli en solig dag. Den kalla höga luften tycker jag är fantastisk.

 
Även om det kan bli kallt om rumpan att sitta på bänken på Hawaiiudden (jo, området heter faktiskt det...) och försöka titta ut över älven.
Jag får tänka på det och ta med mig något att sitta på.

 
Jag har då i alla fall ett par nya torgvantar för höstens utflykter eller, som oftast, när jag far till och från jobbet Fortfarande är det cykel som gäller. Jag cyklar till det börja varnas för halka, då ställer jag undan den och börjar promenera. Så jag hoppas det dröjer länge till dess. För att cykla är underbart  :-) .

  

Med denna bild, från vår brudspirea en tidig morgon, önskar jag att du ta vara på hösten, i alla fall de vackra dagarna, och njut in i det längsta av sol och blå himmel. 
Jag känner att jag får längta till den dagen. För idag har vi en mörkgrå dag med regn på tvären. Men det är ju de som säger att det finns inget dåligt väder utan bara...... så på med regnstället och hoppa i vattenpussarna  :-)