(Foto: Bengt Lindblom, Instagram @photographer_bengt)

Min kofta är färdig.

Nu har jag kommit till tredje och sista delen om arbetet med den.

De tidigare inläggen hittar du här:
Del 1
Del 2  

Tänk så spännande det har varit hela tiden under det att koftan har växt fram. Ibland har den legat länge mellan varven när jag stickat på den för att jag inte har vetat vad som ska komma härnäst eller vilka färger som det ska vara. 

Men i alla fall kan jag säga att den är stickad på stickor 3,0 mm, precis som i mönstret på Frifräsarkoftan.

Men innan koftan var klar fick jag en fantastisk möjlighet som jag inte kunde missa. Du vet, Knittinglotta, eller Lotta Lundin som hon heter i verkligheten, har släppt en bok med mönster över hennes fantastiska vantar. Den heter "Sticka vantar med Knitting Lotta". Innan böcker släpptes är det vanligt att det görs en bokrelease. Lotta lottade ut ett antal biljetter, till sin bokrelease, via hennes instagramkonto @knittinglotta. Jag brukar inte anmäla mig till sådant för jag vet att chansen är liten att man ska vinna. Men den här gången hade jag anmält mig till biljetterna. Döm om min förvåning när jag vann!!!!!  =-O . WOW!!! På ett nafs hade jag bokat biljetter till Stockholm pratat med min dotter om sängplats. 

Den 4:e september var jag på plats i Lottas kolonilott på bokrelease. En fantastisk upplevelse för en garn- och sticknörd. Där hängde vantarna i träden som värsta julprydnader. En dag att minnas.

Som bonus fick jag också träffa och umgås med min äldsta dotter, som bor i stora staden. Tänk att få göra två fantastiska saker på en helg. Det är en karamell att suga länge på och spara i minnesbanken.

Så var det äntligen dags att göra tröjan till en kofta. Det är alltid lika pirrigt när man ska sätta saxen i stickningen. Men även denna gång gick det bra.

På insidan, för att dölja den klippta kanten, har jag sytt fast ett fint vävt band som jag köpt hos Hemslöjden.

Sedan var det knapparna....

Jag har hela tiden tänkt att jag ska använda material som jag redan har hemma. Så även med knapparna. Men att hitta sju (7) likadana knappar i knapp-förrådet är svårt. Det fick bli två olika sorter - två av dem med älgen på. De sitter längst upp på koftan. Sedan 5 av den andra modellen av metall-knapp. Det blev helt ok och lite mer av tanken kring hönsestrikk - att jag gör som jag vill  :-) 

Så här blev halskanten.

I det stora hela är jag nöjd över koftan. Men visst finns det saker som jag skulle ändrat på om jag vetat om det i förhand. 

Skulle inte ha stickat den sista bården på ärmen - den blev något för lång.
Skulle ha gjort annorlunda bak i halsen - den vill inte riktigt ligga slätt.

Men annars är det verkligen MIN KOFTA  :-) 

Nu har det hunnit bli vinter, även om snön håller på att tina bort för att ge plats åt slask och halka. Men ibland kan en morgon vara alldeles fantastisk som den här - när det såg ut som att himlen brann. Då är det bara att njuta.


(Foto: Bengt Lindblom, instagram @photographer_bengt)

Nu är det nästan som jag väntar på lite kyla så att jag kan börja använda 
MIN KOFTA   :-) 

Skönt om dig därute så ses vi snart igen.