Så härligt det är när projektet som just nu är igång går på räls. Allting klaffar och man ser hur det växer och ser ut precis som det är tänkt. 

Som här, när jag stickar sockor efter mönster med det garn som är angett... det är inte ofta det händer men ibland är det så.

Det här ska bli ett par strukturstickade sockor i Novitas 7 bröder. Mönstret har jag hämtat från Novitas magasin, våren 2015.

 
Det är ett roligt flätmönster på sockan och sedan är det förstärkt häl. Till och med hälen, som är en rätt klassisk häl, gick bra att få till. 
Bara att sticka den andra sockan....

Men den andra sockan.....
Jag har nu rivit upp hällappen tre (3!) gånger..... Vet inte vad som händer. Förmodligen läser jag inte riktigt hela stycket innan jag börjar. 
Fast nu har jag kollat och kollat en gång till så nu hoppas jag verkligen att det ska stämma ihop när hälen är klar och jag ska börja sticka runt igen.. 

Inte nog med det.
Skulle sticka ett par av mina vantar Lappland. Men inte i Viking Nordlys, som jag vanligtvis använder, utan i dubbelt 1-trådigt ullgarn. Ullcentrum på Öland har melerat ullgarn som jag använt en gång tidigare för att kunna sticka ett par vantar som är något större. Jag använde då ett melerat 1-trådigt garn som jag hade dubbelt.
Nu gjorde jag samma sak... Men jag tycker inte att jag fick till dem... Jag tycker att det blev för stor skillnad mellan höger och vänster vante. Vet inte om jag ska ha kvar dem eller om jag ska riva upp dem.... Få fundera en stund till....

Jag ville fortfarande kunna sticka ett par vantar som blir större än de vanligtvis blir. 

Provlapp - inget jag brukar göra särskilt ofta. Men ibland har nöden ingen lag. Jag stickade en provlapp med ett nummer större stickor i Viking Nordlys. Det ser ut som det skulle funka. 

Efter att ha inhandlat mera garn började jag på en gång att sticka vantarna i Nordlys med stickor 3,5 mm. Jag hoppas verkligen att det går vägen. Medans får jag väl fundera vad jag ska göra åt mina något omaka vantar.... Jag återkommer så klart och berättar vad som händer.

Med detta vill jag önska dig en trevlig Allhelgona.

Du kanske har någon som behöver en extra tanke  <3