(Foto: Bengt Lindblom, instagram @photographer_bengt)

Jag har stickat mig en ny poncho. Den kommer att bli jättebra svala sommarkvällar. Åh, vad jag längtar till vår och sommar.


(Foto: Bengt Lindblom, instagram @photographer_bengt)

Men den kommer även att funka bra på kontoret när det känns lite kyligt. Tack vare "slitsen" så är ändå armarna fria för arbete.

Kolla också in de snygga ränderna som delar bak- och framstycke mitt över axeln. Det är hela 8 maskor i kanten, varannan avig och avig rätmaska.

De syns bättre när ponchon är på än, som här, den ligger plant.

Ponchon är stickad i en tråd av Viking Eco Highland Wool i en ljusblå färg (nr 220) och en tråd Viking Kid-silk också den i blått ( nr 314). Totalt gick det 7 nystan Eco Highland Wool och 4 nystan Kid-Silk. Mönstet heter The Comfort Zone .

Jag stickade den i storlek 2, enligt mönstret. De färdiga måtten blev då hela 80 cm lång baktill och 64 cm fram. Den slätstickade delen är 35 cm lång och där är ponchon cirka 66 cm bred.

 

(Foto: Bengt Lindblom, instagram @photographer_bengt) 

 
Ja, som du kanske ser har vi mycket snö kvar. Men solen värmer redan så i veckan, när jag jobbade hemifrån en dag, passade jag på att dricka kaffet på maten ute. Eftersom utemöblerna fortfarande är undanställda så fick trappsteget på altan bli både bord och sittplats.   :-)   8-)