Att leva med färg och form är rätt kul. Jag gillar ju också när det är mycket färg.

Här är en ny vante som jag har designat själv. Jag kallar den för Pricken även om den också är randig. Men den första utkastet till vanten såg inte riktigt ut så här. Den var mer prickig så namnet kom till redan då.

Mudden på vanten är stickad i varannan färg. Tar man garnet likadant varje gång blir en färg mer dominant än den andra. Själva vanten är stickad med lyfta maskor och på det en randig tumme. 

Tummen - den här modellen gillar jag. Den stickas som en kiltumme men den sitter helt i sidan. Det fiffiga är att när själva kilen är klar är samtliga tum-maskor också det. Så det behöver bara plockas upp några maskor in mot handen.

 

 Vanten är stickad i två-trådigt ullgarn med stickor 3,0 mm. Mudden är kort och det är medvetet. Kanske bara för att jag vill känna om det är ok att ha en vante med kort mudd annars brukar jag ha ganska långa muddar.  

Solen skiner och när den här bilden togs låg det fortfarande is på älven. Nu är den borta men idag var det "ishavsvindar" så att det nästan är vantväder.