En ok-tröja är klar. Den heter Slodir, eller något liknande. Det är ett isländskt ord för Spår så det ska vara några "konstiga" bokstäver, se här nedanför.

Att sticka sådana här tröjor är roligast när man har kommit sig upp till oket och det blir mönsterstickning. Upp dit är en ren "transportsträcka" som jag ska ta mig genom  :-) 

 
Längst ner på ärmen är det också ett litet mönster. 

Mönstret finns hos Järbo 

Jag hade tänkt att sticka den helt i Lettlopi. Men det har varit så svårt att få tag på de färger som jag ville ha så jag har fått blanda garn-märken. Till exempel beställde jag basfärgen i oktober 2022 och nu i mars hade jag ändå inte fått garnet. Det var bara att tänka om. Av en slump hittade jag Rauma Fivel som har samma masktäthet som Lettlopi och färger som är rätt lika, i alla fall fanns det en färg som jag kunde använda till basfärgen. Så till den här tröjan, som jag stickat i storlek herr M, har jag använt:
8 nystan Rauma Fivel, rostbrun (nr 404)
1 nystan vardera av Lettlopi mörkröd (nr 9431), Beige (nr 1418), mörk beige (nr 1419) samt 1 nystan vardera av Novita Icelandic wool natur (nr 010) och brunt (nr 696)

 

  

Vi har haft ett strålande väder i helgen  8-) . Så vi passade på att äta klämmackor till lunch igår. Det är praktiskt när man använder grillen istället för öppen eld. Det är så mycket enklare att reglera värmen  :-) 

Klämmackor är det bästa fikat när man är ute, enligt min uppfattning. Vad gillar du att fika när du är ute i vårvintern? 

 Tänkte på min nystickade tröja när jag var ute och promenerade och såg spåren efter haren som hade hoppat över vägen och in i skogen. 

Men här har jag i alla fall tagit paus med klämmacka och en .....ute i solen