Nu har vintern kommit. Ja till och med i hela vårt avlånga land. Här i norr har den kommit för att stanna, förmodar jag. 

Och vad behöver man på vintern ? 
Självklart behövs det varma sockor till fötterna. 
De här är stickade av allehanda restgarner till små fötter. Jag är dålig på storlekarna men de har cirka 14-15 cm långa fötter.

Visst är det vackert med vinter och kyla. Här var det cirka 25 grader kallt. Då vill jag inte vara ute så länge men det är skönt med frisk luft  :-) 

 
De här sockorna är stickade av Viking Nordlys med stickor 2,5 mm. Hälen är med förkortade varv. Järbo kallar den för bumeranghäl

 
Garnet är resterna från att jag stickat min egendesignade vante Lappland. Du vet den med Lapplands landskapsdjur, fjällräven på. Du hittar fler av dem i under rubriken Lapplandsvante/Lapplandssockor i menyraden.
I alla fall så är Nordlys ett härligt melerat garn. Jag brukar försöka att få vantarna att blir något så när lika varandra med mer eller mindre lyckade resultat. 

 
Det gör då att jag har små nystan kvar av garnet. I det här fallet blev det ett par små sockor. Jag tycker att då spelar det inte så stor roll hur lika eller olika sockorna blir. De är ju för det mesta i skorna.


Det andra paret stickade jag med Fleegle heel som här. Det är min favorithäl. Kanske inte den snyggaste men sockorna sitter bra på foten och den är enkel att sticka. En sak till som är fiffig med den är att den funkar både om jag vill sticka från skaftet eller från tårna. Har du inte provat den så tycker jag att du ska ge den ett försök.

Garnerna är de som passar till 2,5 mm stickor, typ baby ull och Nordlys och sånt. Du vet de små små nystanen som blir kvar. :-)