(Foto: Bengt Lindblom)

Äntligen har jag kommit mig till skott visa min sommarponcho.
Jag hade länge gott och grunnat på att sticka en tunn och lätt poncho.
 

Dessutom hade jag tidigare virkat en pellerin som inte föll mig i min smak så garnet i den fick återgå till garn. 2 härvor Kalinka från Maria Öberg. Garnet var något krulligt efter att jag repat upp pellerin.  


Men efter tvätt och torkning på garnvindan var det helt ok att använda igen.

Jag har tidigare stickat en poncho som består av två rektangulära bitar, du kan titta på den här , och tycker om den modellen och så föddes idén att göra en i liknande stil.

Ur boken "Stickarens stora mönsterbok" av Stanfield & Griffiths fastnade jag för mönstret "Vinrankor". Sen var det bara att räkna och klura ut maskantal, storlek på bitarna och hur mönstret skulle läggas.  


Närbild av mönstret 


Det svåra var att kunna räkna ut hur långa bitarna skulle vara innan jag hade sträckt dem. Första försöket så blev de alldeles för långa så jag fick riva upp en bit. Då blev det bra längd. 

Jag har försökt att skriva ner mönstret. Det är nästan det svåraste men trägen vinner. Det är ett av skälen till varför det tagit sån tid att få ut bilderna här  :-[

Om du vill hittar du mönstret här som du får använda för eget bruk.

Tala gärna om var du hittat mönstret om du visar slutresultatet i din blogg eller på sociala medier. Berätta gärna för mig också så att jag kan få se. Det tycker jag är roligt   :-) 

Hittar du något fel eller konstigheter i mönstret så hör gärna av dig så att jag få veta. Jag är nybörjare i mönsterskrivning.


(Foto: Bengt Lindblom)