Det är inte ofta som att jag håller mig till mönstret. Men den här gången hade jag tänkt att hur det än är så ska mönstret följas.

Jag såg i en av mina garnlådor att jag hade några hela nystan av Novita sju bröder så jag ville sticka ett par enfärgade sockor med någon form av strukturmönster. 

Jag fastnade till slut för det här mönstret efter att ha bläddrat i några av handarbetstsmagasinen som jag har. Det här mönstret är från Novitas magasin våren 2015 och heter Flätstickade strumpor för vuxna.

 

Skaftet och ovansidan av foten är stickad i flätstickning och hälen har en förstärkt häl. Mönstret är rätt "bulligt" så jag kan tänka mig att det kan kännas konstigt om man har dem i stövlarna men jag tänker att de passar perfekt som innesockor.

De är stickade i Novitas sju bröder, naturvitt (färgnr 010).

   
Jag vet inte om du ser vad detta är - det är en stickad hårsnodd eller som det heter i mönstret  - scrunchie. Mönstret hittade jag hos Järbo och heter Konfetti-scrunchie. Jag har stickat den av några små rester av babyullgarn. Det var de nystan som är så små att det inte finns någon banderoll kvar. inuti finns en vanlig hårsnodd som är virkad in.

  Annars har vi fått lite snö. Det har varit väldigt många dagar med grått och mulet. Allt blir mycket ljusare när äntligen solen tittar fram och får det att gnistra in den lilla snön som finns.

 

Till slut blir det en bild till av både scrunchie och de flätstickade sockorna för vuxna.