(Foto: Bengt Lindblom)
Jag har gjort något jag aldrig gjort förut...jag har varit teststickare   =-O 
Såg ett inlägg på instagram från Faye Kennington eller @UkeeKnits, som hon kallas där, om att hon sökte just teststickare för ett nytt mönster. Tänkte att jag kan väl söka och jag kom med.
  

Mönstret kallas Leaf Lace - men jag förmodar att det kommer att heta något annat när det publiceras hos henne. Som en liten poncho, eller vad jag ska kalla den. Det här är framsida medans baksidan är något kortare. 
 
Den stickas i tjockt garn. Jag har använt Alafosslopi med stickor 8,0 mm och då blev den något större än mönstret. Här är den färdigstickad men inte hopsydd.
På min sida på Ravelry finns fler bilder som är tagna under tiden jag stickade: https://www.ravelry.com/projects/Garnhelena/leaf-lace-my-first

Det var spännande att vara teststickare, är det något som man kan ha i sitt CV  ;-)? Men i alla fall. Det gällde att vara noga när jag läste mönstret så att såg att det såg rätt ut. För en tanke med detta är ju att hitta felaktigheter i mönstret. Sedan att jag verkligen förstår vad designern menar. Extra klurigt blir det när mönstret var på engelska. Men det kändes som det funkade  :-) . Jag skulle jättegärna vilja göra om det - alltså teststicka eller testvirka ett mönster.

 
Så här ser den ut när jag har den på mig.  

och så här är den bak - Lite kortare än framsidan. Men värmer skönt nu när det har varit lite kyligt. För ull är ull - varmt och gosigt  :-)