När det i mitten av maj inte är säkert om jag behöver vantar skulle en stund i solsken sitta fint. Tänk att drömmen slog in  8-) 

När jag började tänka på vad som skulle vara med på resan kom tanken - kan man fortfarande ha midjeväska... eller är det ute.... även om det är väldigt praktiskt.

Den jag hade sedan tidigare såg inte så kul ut så gick huvudet igång hur en ny väska skulle kunna se ut. 

Så här blev den

Den är virkad av 3 trådar i kvalitet 8/4 i olika färger så gjorde att den ser melerad ut. Om jag inte minns fel använde jag 4,0 mm virknål.

Hela väskan än virkad runt. Ett varv i bakre maskbågen för att definiera botten från sidora. Sedan har jag sytt ihop botten. 

På sidorna har jag även maskor med nedtag i föregående varv för att få struktur. Hörnen har jag markerat med en rand smygmaskor. Som mag- och axelrem har jag använt ett vanligt skärp som jag sydde fast med något som liknar korstygn.

 Jag har börjat att fodra mina väskor. Det känns säkrare så att inte något ramlar ut mellan maskorna. Fodret blev av några stuvbitar. Biten med kon på blev en ficka med blixtlås.
Sedan kom det knepiga - jag hade sett någon som sydde fast dragkedjan till väskan direkt i fodret. Tyckte att det såg enkelt ut men det var svårare än vad jag trodde. Första försöket blev alldeles tokigt. Bara sprätta upp och göra om.

Fodret sydde jag sedan fast för hand.

Dragkedjan på plats...

... och så här blev den inuti. 
Måtten på väskan är:
Längd: 21 cm
Bredd: 6 cm
Höjd: 14 cm.
Men skulle den funka?

Så här ser den ut som midjeväska. Funkar jättebra. Skärpet gör att jag kan justera hur hårt jag vill att den ska sitta kring midjan.

Visst ser bakgrunden härlig ut med blå himmel och hav. Väskan har provats ut på vår resa till den grekiska ön Skiathos.

Skiathos stad, som vi tillbringade vår tid i, var full av små gränder med trappor och språng. Men också som här, stenbelagda gator som gick uppför eller nerför. Det är väldigt få ställen där det är "på platten".

Här har jag min väska som axelväska.
Väskan passar lika bra för promenader i staden och på stranden...

 

... eller när vi tog en paus i någon bar i hamnen och tog en smaskig drink.